Який недорогий продукт допоможе вам позбутись болю в спині

Біль у спині може бути спричинений безліччю факторів – від нездорового раціону до сну в незручній позі. В якийсь момент життя з ним зіткнеться практично кожна людина на планеті. Однак, є продукт, що може зменшити ризик його появи, пише Жіночий світ з посиланням на Express.

Науковці виявили, що одним з найпростіших способів уникнути появи болю в спині – це включити в раціон більше куркуми. За даними оздоровчого центру ChiroCare, що у Флориді, куркума є одним з найбільш ефективних натуральних засобів для лікування болю в спині.

Головна діюча речовина в куркумі – це куркумін, який має потужні антиоксидантні та протизапальні властивості. Запалення є однією з ключових причин виникнення болю в спині.

“Дослідження ще не завершені, але вже є переконливі докази, що свідчать про протизапальні властивості деяких продуктів харчування і їхній зв’язок зі зменшення болю у спині”, – каже представник медичної організації.

Зараз куркума стає все популярнішою через свої цілющі властивості. В Азії її століттями використовували у релігійних обрядах та медицині, втому числі й проти запалень. Дослідження британського Національного інституту охорони здоров’я показало, що куркума пригнічує специфічний білок, який активує природну запальну реакцію організму.

Також куркуму радять вживати при артриті, болі в суглобах і навіть при діабеті 2 типу.

Крім того, полегшити біль у спині можна за допомогою імбиру. Він також багатий на сполуки, що мають протизапальні властивості. Для зменшення болю в спині вистачить 2-3 чайних ложок імбиру на добу.

Поділись


Новини партнерів