3 фіолетових продукти, які зміцнять ваш імунітет

Поки науковці шукають ліки від нового коронавіврусу, звичайні люди намагаються убезпечити себе, в тому числі й зміцнюючи імунітет. Пандемія змусила багатьох почати щоденно тренуватись та перейти на здорове харчування, пише Жіночий світ з посиланням на ETimes.

Для того, щоб допомогти імунітету, більшість вживає продукти з великим вмістом вітаміну С. Однак, для роботи імунної системи важливі і інші поживні речовини. Наприклад, антоціани, потужні антиоксиданти, які містяться в продуктах синього та фіолетового кольору.

Ось кілька фіолетових продуктів, які допоможуть вам зробити свій імунітет міцнішим:

Слива. Цей плід має кислуватий смак завдяки високому вмісту вітаміну С. Крім нього, сливи можуть забезпечити вас вітамінами А і К, а також антиоксидантами та клітковиною.

Фіолетова капуста. Цей різновид капусти також може допомогти вам зміцнити імунітет. Він містить клітковину та магній і може зробити ваші страви більш барвистими та апетитними на вигляд. Фіолетову капусту можна класти в салати, сендвічі та супи.

Буряк. Фіолетового кольору буряку надають фітохімікати під назвою беталаїни. Як і антоціани, беталаїни мають антиоксидантні та протизапальні властивості. Буряк багатий на фолати, залізо, калій та марганець. Дослідження, проведене в 2013 році, виявило, що вживання соку буряка пов’язане із зниженням артеріального тиску.

Тож фрукти та овочі фіолетового кольору – це здорові продукти, які варто включити у свій щоденний раціон. Однак не забувайте, що помірність – це ключ до успіху. Пам’ятайте, що потрібно кожного дня вживати 5 порцій різнокольорових фруктів та овочів.

Поділись


Новини партнерів