Лікарі назвали найкорисніший продукт для здоров’я серця

Також ця спеція покращує здатність до навчання.

Кориця нейтралізує негативні наслідки дієти з високим вмістом жирів.

Про це свідчать результати досліджень, озвучених на конференції Американської асоціації по хворобах серця.

Вчені провели дослідження на щурах. Піддослідні тварини протягом 12 тижнів харчувалися жирними продуктами. Деяким гризунам давали добавки з корицею, а іншим – ні. Дослідження виявили, що кориця сповільнювала процес накопичення жиру і знижувала ризик розвитку хвороб серця.

Щури, які вживали добавки з корицею, важили менше і мали менше жиру на животі. Крім того, рівні цукру, інсуліну і жирів в крові у них були нижче, ніж у тих, хто не отримував добавки з корицею. Також в організмі цих тварин виявилося більше антиоксидантів і протизапальних молекул.

Згідно з даними попередніх досліджень, кориця покращує здатність до навчання. Ще вона захищає мозок від деменції і хвороби Паркінсона. Крім того, дослідники з Університету Арізони з’ясували, що коричневий альдегід (з’єднання, що додають кориці специфічний аромат і смак) може впоратися з колоректальним раком.

Джерело

Поділись


Новини партнерів