Скільки яєць на день ви можете з’їти

Прості в приготуванні і багаті на білки, яйця залишаються улюбленим продуктом тих, хто стежить за вагою. Вони багаті на селен, вітамін D, вітаміни В6 та В12, цинк, мідь, залізо, і вважаються ідеальною їжею для дітей, спортсменів, тих, хто відновлюється після хвороб і всіх інших. З яєць можна приготувати повноцінну страву, не додаючи до нього інші продукти, пише Жіночий світ з посиланням на ETimes.

Яйця здорові та поживні, але вони також містять холестерин. Тож виникає питання – скільки яєць на день безпечно з’їдати? Фахівці кажуть, що не варто вживати більше 300 мг холестерину на день, а одне яйце містить 373 мг. То яєць варто уникати взагалі? І людям, які не мають проблем із серцем, також? Ось все, що вам варто знати про яйця:

Вживання одного яйця на день є абсолютно безпечним і не збільшує ризик серцево-судинних захворювань. Одне ціле яйце безпечне навіть для діабетиків та тих, хто має серцеві проблеми.

Насправді, навіть вживання 2-3 яєць на день не здатне збільшити ризик серцевих захворювань у більшості людей, хоча це може стати проблемою для діабетиків.

Науковці проаналізували три великі міжнародні дослідження, які проводились науково-дослідним інститутом охорони здоров’я населення. В них загалом взяла участь 146111 особа з 21 однієї країна на 6 континентах з різними рівнями доходів. Цей огляд підтвердив, що одне яйце на день не здатне нашкодити. Більшість людей, які брали участь у дослідженні, вживали одне або менше яєць на день, і побічних ефектів не спостерігалось.

Тож якщо ви боїтесь несприятливих наслідків, варто обмежитись одним яйцем на день. Люди з діабетом і серцево-судинними хворобами повинні бути особливо обережними.

Поділись


Новини партнерів