Дієтолог пояснила, чому лимон вважається суперфудом

Лимони по праву вважаються суперфудом. Не лише тому, що містять величезну кількість поживних речовин, а і тому що він дуже універсальний, має лікувальні властивості і навіть знаходить своє відображення у мистецтві, пише Жіночий світ з посиланням на NDTV Doctor.

Дієтолог Руджтуа Дівекар пояснила, яким критеріям повинен відповідати продукт, щоб називатись суперфудом і чому лимони можна так назвати.

Універсальність. Є багато способів використання лимонів. Одним з найпростіших способів отримати користь і відчути смак лимона – це приготувати лимонну воду. Однак їх можна використовувати і для приготування десертів, соусів, маринадів, страв з риби та м’яса, тощо.

Лікарські властивості. Лимон має протимікробні та протигрибкові властивості, містить велику кількість вітаміну С і може допомогти у підтриманні водного балансу організму. Дівекар розповіла, як можна використовувати лимон для догляду за волоссям. Якщо у вас жирна шкіра голови і сухі кінчики, просто вичавіть сік лимона собі на шкіру голови після того, як вимиєте волосся шампунем. За три тижні ви побачите ефект.

Посилання у творах мистецтва. Звучить дивно, але це обов’язкова умова для того, щоб продукт було визнано суперфудом. Лимони фігурують у приказках, загадках і фольклорних піснях у країнах, де вони ростуть. Часто їх зображують на натюрмортах.

Тож лимон – це здоровий та смачний фрукт, який ви можете їсти щодня. Він містить антиоксиданти, допомагає знизити артеріальний тиск, запобігти появі каменів у нирках, зменшити кількість ЛПНЩ у крові, зберегти здоров’я ясен та зменшити ознаки старіння на вашій шкірі.

Поділись


Новини партнерів