Заморожені продукти – це порятунок для людей, які ведуть активне життя. Вони довго зберігаються і швидкого готуються, що економить час та сили, пише Жіночий світ з посиланням на News 18.
При цьому, маючи вибір між свіжими та замороженими продуктами, більшість людей обере свіжі, оскільки вважається, що вони більш корисні. До того ж заморожені продукти часто звинувачують у поширенні інфекцій, в тому числі й COVID-19.
Та чи справді свіжі фрукти та овочі більш корисні? Безумовно. Якщо ви купили їх прямо на фермі або взяли з власного саду. Якщо ж ви, як і більшість, купуєте продукти в супермаркеті, то овочам, які ви приносите додому, вже як мінімум кілька днів, залежно від того, скільки часу знадобилось для транспортування і скільки вони пролежали в магазині. Часто ці фрукти та овочі збираються не до кінця дозрілими (це полегшує зберігання) і дорогою до вашого столу можуть втратити значну частку поживних речовин.
Заморожені ж фрукти та овочі поміщають у морозильник майже одразу після збору. Це допомагає зберегти їхню поживну цінність. Цікаво, що за результатами аналізів, у заморожених продуктах міститься більше антиоксидантів, ніж у свіжих.
Але врахуйте – не всі заморожені продукти однаково корисні. Деякі з них високооброблені і містять консерванти та велику кількість солі і цукру. Тому обов’язково перевіряйте склад, перш, ніж покласти пачку заморожених овочів до кошика.
За даними Health Harvard, свіжозібрані фрукти та овочі, безсумнівно, корисніші. Але якщо їх під рукою немає, заморожені забезпечать вас всіма необхідними поживними речовинами. Куди більше значення має спосіб їх приготування. Рослинні продукти містять велику кількість водорозчинних вітамінів, які втрачаються, якщо відварювати їх у воді.