Як зрозуміти, що у вас дефіцит цинку, і що з цим робити

Цинк – це дуже важлива для нашого організму поживна речовина. Він допомагає зміцнити імунітет, регулює рівень цукру в крові, запобігає розвитку хвороб серця, знижує ризик вікової дегенерації макули, покращує стан шкіри та волосся, пише Жіночий світ з посиланням на NDTV Doctor.

Цинк також важливий при загоюванні ран та при формуванні ДНК. Людський організм не може виробляти цинк, тому ми повинні отримувати його разом з їжею. Недостатнє його споживання може стати причиною дефіциту цинку. Це викликає у людини цілий ряд симптомів.

До ознак дефіциту цинку в організмі належать: втрата ваги, зниження чутливості до смаків та запахів, повільне загоєння ран, діарея, зниження апетиту, виникнення шкірних проблем, таких як вугрі або екзема, погіршення психічного здоров’я, випадання волосся.

За даними клініки Майо, рекомендована добова норма цинку становить 8 мг для жінок і 11 мг для чоловіків. Деякі продукти можуть забезпечити вас такою кількістю цинку. До них належать червоне м’ясо, устриці, запечена квасоля, нут, сочевиця, насіння конопель, насіння льону, гарбузове насіння, яйця, молочні продукти, цільні зерна та горіхи.

Особливо ретельно за споживанням цинку потрібно стежити вагітним жінкам та мамам, які годують малюків груддю. Якщо ви помічаєте у себе симптоми, що перераховані вище, зверніться до свого терапевта.

Поділись


Новини партнерів