Який фрукт може допомогти вам контролювати кров’яний тиск

Фрукти мають багато корисних властивостей. Недарма вони є обов’язковою частиною здорового раціону. Деякі з них можуть допомогти вам у боротьбі з підвищеним артеріальним тиском, пише Жіночий світ з посиланням на Express.

До таких фруктів належать абрикоси. Вони містять велику кількість калію. За даними Американської асоціації серця, калій відіграє провідну роль у регулюванні артеріального тиску.

Рекомендована денна норма калію для дорослої людини становить 4700 мг. Якщо ви не впевнені, що ваш раціон може вам її забезпечити, розпочніть свій день з абрикосів. Лише 2 середніх абрикоси забезпечать вам 4% добової норми калію.

Те, що абрикоси знижують кров’яний тиск, підтвердили вчені з кафедри харчування людини Університету Вагенінген, Нідерланди. Вони провели метааналіз рандомізованих плацебо-контрольованих досліджень для оцінки впливу харчових волокон на показники артеріального тиску. 35 г абрикосів містять 0,7 г харчових волокон.

Науковці розглянули 24 дослідження, які показали, що вживання клітковини (харчові волокна) дозволяє знизити і систолічний, і діастолічний артеріальний тиск. Дані показали, що клітковина знижувала систолічний артеріальний тиск на 1,12 мм рт.ст., а діастолічний артеріальний тиск – на 1,26 мм рт. Науковці відзначили, що найкраще ефект проявлявся у людей, старших за 40 років та тих, хто страждає на гіпертонію.

Тому абрикоси – це здоровий вибір для тих, хто хоче контролювати свій артеріальний тиск. Крім того, ви можете приділяти більше часу фізичним вправам, їсти менше солі та стежити за своєю вагою.

Поділись


Новини партнерів