Чому клітковина обов’язково повинна бути у вашому раціоні

Ми часто чуємо, що потрібно вживати більше клітковини. Вона дуже важлива для нашого здоров’я. Більшість людей знають про те, що вона допомагає схуднути, оскільки продукти, багаті на клітковину, дуже ситні і допомагають уникнути переїдання і зайвих перекусів, пише Жіночий світ з посиланням на NDTV Doctor.

Однак, клітковина має й інші переваги для здоров’я, про які пересічній людині відомо значно менше. До того ж більшість багатих на клітковину продуктів містять безліч інших поживних речовин. Ось які корисні ефекти, крім схуднення, вам може забезпечити клітковина:

Запобігання запорам. Клітковина допомагає згущувати відходи травлення і полегшує дефекацію. Це дозволяє уникнути запорів.

Зниження рівня холестерину. Високий рівень “поганого” холестерину – це основна причина серцевих захворювань. Холестерин відкладається на стінках артерій, ускладнюючи проходження крові. Це збільшує навантаження на серце та зменшує кровопостачання до інших органів. Дослідження показують, що вживання багатих на клітковину продуктів знижує рівень холестерину у крові.

Живлення корисних бактерій кишечника. Для підтримки здоров’я та зміцнення імунітету вкрай важливо, щоб корисних бактерій в кишечнику було більше, ніж шкідливих. Клітковина служить поживою для корисних бактерій і покращує травлення.

Зниження ризику розвитку діабету. Розчинна клітковина уповільнює всмоктування цукру з продуктів харчування і знижує рівень глюкози в крові. Науковці стверджують, що вона також допомагає зменшити ризик розвитку діабету 2 типу.

Попередження розвитку раку. Дослідження показали, що регулярне вживання великої кількості клітковини зменшує ризик розвитку певних видів раку, зокрема раку кишечника. Це пов’язано з тим, що вона полегшує дефекацію, що скорочує кількість токсинів, які встигають потрапити в кров з відходів життєдіяльності.

Поділись


Новини партнерів