6 причин почати вживати чай з туласі

Святий базилік, який називають також тулсі і туласі, має сильний смак та аромат і дуже популярний у східних країнах. Найчастіше його вводять у раціон, готуючи з нього корисний чай. Поціновувачі трав’яних чаїв обов’язково повинні скуштувати чай з туласі, пише Жіночий світ з посиланням на NDTV Doctor.

Ось кілька корисних властивостей чаю з туласі, про які вам варто знати:

Він знімає стрес. Такий чай позитивно впливає на психічне здоров’я людини. Він має заспокійливий ефект і чудово знімає стрес. Дослідження також показали, що чай з туласі допомагає контролювати симптоми тривожності.

Він корисний при артриті. Святий базилік допомагає зменшити запалення і біль у суглобах. Це два основні симптоми артриту. Тому якщо ви страждаєте на це захворювання, неодмінно спробуйте чай з туласі.

Він покращує здоров’я ротової порожнини.  Листя туласі містить велику кількість протимікробних речовин, тому чай з них допоможе позбутись шкідливих мікроорганізмів, які викликають неприємний запах та руйнують зуби.

Він допомагає контролювати рівень цукру в крові. Дослідження показали, що чай з туласі допомагає знизити рівень глюкози в крові та контролювати інші прояви діабету 2 типу.

Він знижує рівень холестерину. Підвищений рівень холестерину пов’язаний з більшим ризиком інфарктів та серцевих захворювань. Туласі знижує рівень холестерину та зменшує його відкладення на стінках судин.

Він зміцнює імунітет. Завдяки протимікробним властивостям святий базилік допомагає імунній системі організму знищувати патогени і захищати вас від хвороб.

Поділись


Новини партнерів