4 ознаки того, що у вас ослаблений імунітет

Наша імунна система захищає нас від патогенів. Вона працює 24/7, щоб запобігти розвитку хвороб. Підтримати імунітет можна за допомогою здорового способу життя та правильного харчування. В той же час стрес, малорухливий спосіб життя та надмірне споживання алкоголю його ослаблюють і роблять нас більш вразливими перед інфекціями, пише Жіночий світ з посиланням на News 18.

Враховуючи нинішню ситуацію, багато з нас почало приділяти більше уваги здоров’ю. Люди, в яких ослаблений імунітет, мають більше шансів заразитись COVID-19. Якщо ви не знаєте, в якому стані ваша імунна система, зверніть увагу на ці 4 ознаки:

Ви хворієте частіше і одужуєте довше. Це найочевидніша ознака слабкого імунітету. Ослаблена імунна система не може ефективно протидіяти бактеріям, грибкам та вірусам. Експерти кажуть, що якщо ви хворієте на застуду частіше, ніж три рази на рік, це ознака слабкого імунітету. Також через це довше гояться рани та порізи. Звіти Американської академії алергії, астми та імунології, показують, що якщо вам потрібно більше двох курсів лікування антибіотиками щороку, або якщо бактеріальні інфекції мають у вас важкі форми, це може бути симптомом імунодефіциту.

Надмірна втома. Якщо ви постійно відчуваєте втому і не можете виспатись, це може бути ознакою того, що ваш імунітет намагається побороти хворобу. Для виконання всіх функцій організму потрібна енергія, а ослабленій імунній системі потрібно більше енергії, ніж звичайно, щоб продовжувати боротьбу з інфекціями, тому ви можете відчувати втому.

Проблеми з травленням. За словами фахівців з Університету Джона Хопкінса, багато в чому імунітет залежить від стану кишечника. Корисні бактерії кишечника виділяють антитіла і інші необхідні для зміцнення імунітету речовини. Якщо у вас дизбактеріоз кишечника, ви можете бути більш схильними до аутоімунних і запальних захворювань. Кишкові бактерії відіграють значну роль у травленні, тож якщо у вас часто бувають запори чи діарея, це може свідчити про знижений імунітет.

Виразки в роті. Виразки в роті можуть виникати через цілу низку причин, наприклад механічне ушкодження, коли ви випадково прикусили язик або щоку. Може бути причиною і ослаблений імунітет. Стрес – це ще одна можлива причина появи виразок. Відомо, що тривалий стрес є однією з причин ослаблення імунітету.

Поділись


Новини партнерів