Що відбувається з чаєм при повторному нагріванні

Це траплялось з усіма. Ми готували чашку запашного гарячого чаю та забували про неї. Холодний чай полюбляють не всі, тож доводиться нагрівати його повторно, пише Жіночий світ з посиланням на ETimes.

Та що з ним при цьому відбувається? Частину смаку, аромату та користі буде втрачено. Якщо ви залишили чашку більш, ніж на 4 години, не варто пити цей напій, в ньому можуть розмножуватись бактерії та з’явитися цвіль. Якщо ж ви додали до чаю цукор та молоко, це відбуватиметься ще швидше. Повторне розігрівання чаю їх не вб’є, навпаки, їхнє розмноження прискориться. Вживання такого напою може спричинити розлад шлунку, діарею, спазми, нудоту, запалення та багато інших проблем з травленням.

При повторному нагріванні фруктового та трав’яного чаю втрачаються деякі їхні корисні властивості. Ефірні олії та інші нестабільні сполуки будуть розпадатись.

Якщо ви забули про свій напій на 10-15 хвилин, пийте його сміливо.

Розігрітий чай не тільки став менш корисним, а і втратив свій смак. Поліфеноли, дубільні речовини, які містяться у чаї, надають чаю смаку та аромату, за який його так люблять. Однак, при довгому настоюванні чи повторному розігріванні, чайне листя виділяє їх у надлишку. Тоді чай стає гірким, що може бути неприємним сюрпризом.

Крім того, багато людей заварюють чай неправильно. Чай не можна кип’ятити, і тим паче не можна одразу ж додавати до нього молоко чи цукор. Правильно робити так: кип’ятимо воду, знімаємо її з вогню, заливаємо чай і даємо йому настоятись хвилини 3-4. Коли ви варите чайне листя у воді, воно втрачає смакові якості, аромат та корисні речовини.

Якщо ж ви все-таки вирішили розігріти чай повторно, не ставте його на вогонь. Закип’ятіть воду та налийте окріп в миску. Потім поставте в цю миску чашку з чаєм.

Поділись


Новини партнерів