Лікар назвав ще одну ознаку підвищеного рівня холестерину

Підвищений рівень холестерину може стати причиною серйозних ускладнень, таких як хвороби серця та інсульти. Особливо небезпечним його робить те, що він може ніяк не проявлятись, доки ситуація не стане загрозливою, пише Жіночий світ з посиланням на Express.

Доктор Шамір Патель розповів, як зрозуміти, що у вас може бути підвищений рівень холестерину у крові. В першу чергу потрібно врахувати основні фактори ризику. Ви їсте багато жирної їжі? Вживаєте алкоголь? Рідко займаєтесь фізичними вправами? Ваші родичі мали проблеми з рівнем холестерину? Якщо на два або більше з цих питань відповідь ствердна, ви у групі ризику, вам варто стежити за собою.

Через відкладення жиру на стінках судин вони можуть звужуватись і надходження крові до серця та інших органів зменшиться. Це може викликати різні симптоми, зокрема біль у грудях, набрякання ніг, біль над пупком, біль у ногах при фізичних навантаженнях, також поколювання, оніміння чи зниження температури кінцівок.

В деяких людей під шкірою повік можуть з’являтись жирові нарости, що звуться ксантелазма. Це жовтувато-білі грудочки жирової речовини, що накопичуються під шкірою на внутрішніх ділянках верхньої та нижньої повіки. Холестерин – це одна зі складових цієї речовини. Найчастіше вони з’являються на обох повіках поряд із переніссям. Ксантелазми не впливають на функцію повік, але з часом можуть збільшуватись і викликати дискомфорт.

Ще одним симптомом у чоловіків може бути еректильна дисфункція.

Однак, важливо зазначити, що всі ці симптоми можуть бути викликані іншими хворобами та станами. Якщо вони у вас з’явились, зверніться до лікаря і перевірте рівень холестерину.

Читайте також: Який продукт може одночасно знизити кров’яний тиск та рівень холестерину в крові

Поділись


Новини партнерів