Як швидко знизити рівень цукру у крові

Діабет – це метаболічне захворювання, при яком організм не здатен регулювати рівень глюкози в крові. Якщо при діабеті ніяк не контролювати рівень цукру в крові, це може призвести до серйозних наслідків, включаючи пошкодження очей, нирок, нервів та серця. Для діабетиків вкрай важливо стежити за рівнем цукру, приймати призначені лікарем препарати та внести зміни у спосіб життя, пише Жіночий світ з посиланням на ETimes.

Гіперглікемія – це стан, коли рівень цукру в крові перевищує норму, а організм не може з якихось причин знизити його за допомогою інсуліну. Нормальною вважається концентрація цукру до 140 мг/дл. Однак, якщо рівень цукру в крові на голодний шлунок становить більше, ніж 130 мг/дл, а через дві години після їжі більше, ніж 180 мг/дл, це вже вважається аномально високим високим рівнем. Симптомами надто високого рівня глюкози є посилена спрага, часте сечовипускання і помутніння зору.

Якщо рівень глюкози в крові стає занадто високим, потрібно вжити наступних заходів:

Прийняти дозу інсуліну. Це один з найпростіших способів знизити рівень цукру, але перед його використанням потрібно відвідати лікаря. Саме він повинен призначити вам інсулін і визначити дозування. Через 15-30 хвилин рівень цукру повинен впасти.

Виконайте легкі фізичні вправи. Такі вправи, як ходьба та біг на місці, допомагають знизити рівень цукру в крові, але будьте обачні – при дуже високих рівнях (понад 240 міліграмів на децилітр) і при підвищеному вмісті кетонів у сечі, фізична активність може посприяти ще більшому підвищенню рівня глюкози. Також при різкому підвищенні рівня цукру не варто займатись фізичними вправами людям, які страждають на діабет другого типу. Регулярні тренування протягом певного періоду можуть допомогти знизити рівень цукру в крові в довгостроковій перспективі.

Пийте більше води. Кілька досліджень показали, що вживання більшої кількості води допомагає вивести надлишок цукру з організму через сечу. Однак потрібні додаткові дослідження з великою вибіркою, щоб підтвердити цю тезу.

Якщо тривалий час нічого не робити з високим рівнем цукру, це може стати причиною діабетичного кетоацидозу. Це означає, що рівень глюкози в крові піднімається до дуже високих рівнів і це призводить до накопичення кетонів у вашому організмі. Це серйозний стан, який може стати причиною діабетичної коми і навіть смерті. Ось деякі з ознак діабетичного кетоацидозу: пришвидшене дихання, запах ацетону з рота, нудота та блювота, сухість у роті.

Читайте також: 9 продуктів, які допоможуть вам контролювати рівень цукру в крові

Поділись


Новини партнерів