Як корінь женьшеня може допомогти у схудненні

Чи чули ви коли-небудь про женьшень? Напевно, адже його корінь здавна використовується у медицині. Женьшень належить до адаптогенів, лікарських рослин, які полегшують пристосування організму до несприятливих умов (спека, холод, забрудненість навколишнього середовища, тощо), покращують працездатність і стресостійкість, пише Жіночий світ з посиланням на Health shots.

Як виявилось, при всіх цих перевагах, корінь женьшеню також допомагає схуднути. Про це говорить дослідження, опубліковане у провідному міжнародному журналі з гастроентерології та гепатології Gut.

Науковці виявили, що женьшень допомагає схуднути трьома шляхами:

  • Женьшень містить коричневу жирову тканину (ВАТ), яка може швидше переробляти жир в енергію. Це одна з причин, чому люди почуваються такими бадьорими після вживання женьшеню.
  • Женьшень стимулює розмноження кишкових бактерій, що змінює структуру споживання калорій. Це впливає на метаболізм і, в кінцевому результаті, призводить до втрати ваги.
  • Женьшень знижує рівень цукру в крові, що також сприяє схудненню.

Інше дослідження, опубліковане в журналі Elsevier, показало, що женьшень сприяє кращому засвоєнню жиру та інших поживних речовин, що зменшує жирові відкладення.

Також він покращує роботу печінки та збільшує вироблення травних соків. Це дозволяє уникнути розвитку ожиріння печінки, що часто відбувається при раціоні з високим вмістом жиру та неправильні роботі самої печінки. Це знову ж таки допомагає схуднути.

Читайте також: 5 продуктів для сніданку, які сприяють схудненню

Поділись


Новини партнерів