5 джерел вітаміну А, які ви повинні включити до свого раціону

З дитинства нам казали, що вітаміни та мінерали важливі для нашого здоров’я. Але про значення для нашого здоров’я більшості з них ми просто забуваємо. І якщо ви вже не пам’ятаєте, навіщо вам потрібен вітамін А, то саме час пригадати, пише Жіночий світ з посиланням на Health shots.

Від допомагає зберегти зір, підтримує неврологічні функції, забезпечує здоров’я шкіри та допомагає у регуляції рівня гормонів. Продукти, багаті на вітамін А зроблять ваші зуби та кістки міцнішими, покращать зір, посилять нічний зір та зменшать ризик розвитку нічної сліпоти, сприятимуть росту м’язів та посилюватимуть лімфоцитарну реакцію.

Ось 5 багатих на вітамін А продуктів, які ви маєте включити в свій раціон:

Морква. Це джерело бета-каротину, вітаміну А та здорових антиоксидантів. Одна середня сира морквина забезпечить вам 10190 міжнародних одиниць вітаміну А, що перевищує денну норму більш, ніж в два рази. Вважається, що регулярне вживання моркви може покращити зір.

Морепродукти. Незайвим буде вживати морепродукти принаймні двічі на тиждень, враховуючи, що 100 г тунця забезпечить вам 50% денної норми вітаміну А. Також морепродукти містять жирні кислоти омега-3, які корисні для здоров’я сітківки ока.

Помідори. Це одне з найдоступніших джерел  антиоксидантів та вітамінів. Один середній помідор містить 20% добової норми вітаміну А. Крім того, помідори багаті на лікопен та вітамін С, тому ви повинні вживати їх кожного дня.

Листова зелень. По-перше вона низькокалорійна, по-друге вона багата на поживні речовини. Вітамін А можна знайти в шпинаті, салатному листі та капусті. Крім нього, зелені листові овочі містять і інші необхідні вітаміни та мінерали, зокрема марганець, калій та кальцій. Вони прості в приготуванні і дуже смачні.

Горох. 70 г гороху містять більше вітаміну А, ніж потрібно людині на добу. При цьому в ньому всього 65 калорій, а крім вітаміну А він забезпечить вас також вітамінами С, К і В.

Читайте також: Медики назвали вітамін, дефіцит якого може стати причиною болю в спині

Поділись


Новини партнерів