Який популярний недорогий продукт допоможе вам знизити артеріальний тиск

Всі, а особливо люди старшого віку, повинні слідкувати за артеріальним тиском та намагатись його контролювати, пише Жіночий світ з посиланням на Express.

Якщо у вас вдома є тонометр, варто щодня вимірювати тиск і фіксувати його, щоб бачити динаміку. Кров’яний тиск визначається двома показниками – систолічним та діастолічним тиском. Систолічний тиск – це сила, з якою кров тисне на стінки судини в момент скорочення серця, діастолічний – в момент розслаблення. Одиницею вимірю артеріального тиску є міліметри ртутного стовпчика.

Підвищеним вважається артеріальний тиск, який перевищує 140/90 мм.рт.ст. Ідеальним вважається тиск від 90/60 мм рт.ст. до 120/80 мм рт. Якщо ви помічаєте, що у вас підвищений тиск, спробуйте додавати до своїх страв часник.

Дослідники з кафедри фармакології Університету короля Халіда вивчали вплив часнику на кров’яний тиск пацієнтів з гіпертонією. В дослідженні взяли участь 210 людей.

Кожна група – A, B, C, D, E, F і G – складалася з 30 осіб, які приймали:

  • Група А – 300 мг таблеток сухого часнику
  • Група В – 600 мг таблеток сухого часнику
  • Група С – 900 мг таблеток сухого часнику
  • Група D – 1200мг таблеток сухого часнику
  • Група Е – 1500мг таблеток сухого часнику
  • Група F – плацебо
  • Група G – плацебо

Експеримент тривав 24 тижні. Артеріальний тиск учасникам вимірювали на 12 та 24 тижні. Вчені зафіксували в тих групах, які вживали часник, значне зниження як систолічного, так і діастолічного тиску, порівняно з групами, які вживали плацебо.

Інші дослідження теж показали, що вживання часнику сприяє зниженню артеріального тиску, оскільки він збільшує вироблення оксиду азоту, розслаблює гладкі м’язи і розширює судини.

Читайте також: Експерти розказали, який сніданок допоможе вам знизити артеріальний тиск

Поділись


Новини партнерів