5 продуктів з цільного зерна, які допоможуть вам схуднути та зміцнити здоров’я

Кожен, хто намагався схуднути, мав зрозуміти, на скільки важливо правильно харчуватись, щоб скинути зайві кілограми. Всупереч поширеній думці, що фізична активність допомагає позбутись зайвої ваги, ключовим фактором все-таки є здоровий раціон, пише Жіночий світ з посиланням на Times Now.

Дуже популярними сере тих, хто намагається схуднути і стежить за вагою, є цільнозернові продукти. Про їх важливість у раціоні можна знайти велику кількість інформації в мережі.

Цільні зерна, як випливає з назви, повинні включати всі частини зерна – висівки, ендосперм та зародок. Вони містять клітковину, рослинні білки, мінерали та корисні для здоров’я фітосполуки. Крім зниження ваги цільні зерна допомагають зберегти здоров’я серця, знизити ризик інсульту, зменшити рівень глюкози в крові, боротись із запаленнями, тощо.

Ось 5 видів цільних зерен, які варто включити у свій раціон:

Кіноа. Це один з найпопулярніших видів цільного зерна серед тих, хто стежить за своєю вагою. Кіноа містить мало калорій, але має високу поживну цінність, тому він може стати чудовим замінником білого рису у багатьох рецептах.

Ячмінь. Ячмінна крупа популярна у різних частинах світу, оскільки це дуже поживний цільнозерновий продукт. З ячки можна готувати гарнір, або ж додавати її до супів, вона універсальна та дуже проста в приготуванні.

Вівсянка. Вівсянка є частиною багатьох рецептів, однак найпопулярніша вона в якості сніданку. Її можна їсти як самостійну страву, доповнюючи фруктами та ягодами, або ж використовувати її як складову коктейлів, випічки та страв з кисломолочного сиру, щоб збільшити споживання мінералів та клітковини.

Коричневий рис. Коричневий рис є чудовим замінником білого, особливо для діабетиків та тих, хто стежить за вагою. Хоча різниця у калорійності коричневого та білого рису невелика, перший містить більше клітковини, яка покращує травлення, а також уповільнює вивільнення глюкози.

Гречка. Це ще одна крупа, яка відома в багатьох куточках світу. Вона також є універсальним інгредієнтом, який додають до різних страв, щоб збільшити споживання білка, клітковини та мікроелементів.

Поділись


Новини партнерів