7 продуктів, які допоможуть вам зберегти зір і захиститись від хвороб очей

Ваші очі потребують турботи. Порушення зору роблять життя важчим та менш яскравим. Збалансоване харчування та активний спосіб життя відіграють не останню роль у підтримці вашого зору, пише Жіночий світ з посиланням на News 18.

Якщо ви хочете уникнути сухості очей, катаракти та глаукоми, дуже важливо включити в раціон продукти, що підтримують зір. При цьому за даними Американської академії офтальмології, ці ж продукти є дуже корисними для серця.

Ось 7 продуктів, які допоможуть вам зберегти здоров’я очей:

Листова зелень. Зелені листові овочі багаті на клітковину та вітамін С, але крім того, вони містять антиоксиданти, такі як лютеїн та зеаксантин.

Морква. Вітамін А відіграє життєво важливу роль у підтримці зору, оскільки це компонент білка, родопсину, який допомагає вашим очам поглинати світло. Морква також багата на бета-каротин, який теж важливий для здоров’я очей.

Риба. Жирна риба, як тунець, лосось, скумбрія, анчоуси, сардини та форель, містить не тільки велику кількість пісних білків, а і жирних кислот омега-3, які дуже корисні для очей.

Горіхи та насіння. Вітаміни, мінерали, омега-3 жирні кислоти, антиоксиданти, фітохімічні речовини – все це міститься в горіхах та насінні і має велике значення для зору. Включайте до свого щоденного раціону мигдаль, арахіс, волоські горіхи, насіння чіа, кунжут, тощо.

Цитрусові. Апельсини, лимони, грейпфрути та мандарини містять вітамін С, який дуже важливий для здоров’я очей. Крім цього цитрусові містять й інші вітаміни, мінерали та антиоксиданти.

Яйця. Навколо яєць розгортається багато суперечок, але годі заперечити, що вони містять здорові жири, вітаміни, мінерали, антиоксиданти та білки. Всі ці речовини допомагають вам зберегти зір. Втім, споживайте їх з обережністю – наукова спільнота ще не дійшла спільної думки щодо користі та шкоди яєчного жовтка.

Бобові. Бобові культури є чудовими джерелами рослинних білків, а також вітаміну Е та клітковини, які необхідні для підтримки зору. А з огляду на їхню доступність, їх варто вживати щодня.

Поділись


Новини партнерів