Експерти пояснили, як пиво впливає на суглоби і кістки 

У сучасному суспільстві пиво не асоціюється зі здоровим напоєм. Однак, всупереч поширеній думці, помірне регулярне вживання цього напою піде на користь організму, чому – читайте у нашій статті.

Фахівці Берлінського університету провели дослідження, в ході якого їм вдалося з’ясувати, що деякі компоненти натурального пива захищають кістки від ламкості. Виявилося, що похідні ячменю можуть уберегти від розвитку остеопорозу, який, в свою чергу, вражає опорно-руховий апарат, збільшує ризик переломів і сприяє руйнуванню зубної емалі навіть у молодому віці.

Також в сортах ячменю, які використовуються для приготування пива, був виявлений кремній. Цей елемент допомагає організму виробляти колаген, який є одним з головних складових «будівельного» матеріалу кісток і суглобів.

До речі, вміст кремнію в світлому пиві значно вищий, ніж в темному.

Німецькі фахівці, у свою чергу, стверджують, що літр хорошого світлого пива в тиждень допоможе згладити жінкам вікові гормональні зміни за рахунок фістрогенів, які містяться в ньому. А от чоловікам у віці після 45 років, навпаки, варто пити менше пива – знову ж таки через фітоестрогени, які знижують вироблення чоловічого гормону тестостерону.

Але при всіх своїх корисних властивостях надмірне споживання пива дасть зворотний ефект, так як сприятиме вимиванню кальцію і корисних мікроелементів з кісткових структур, що небажано при артрозі. Тому не варто пити цей напій в необмеженій кількості.

Поділись


Новини партнерів