Експерти розповіли, чи потрібно остерігатись темних яєчних жовтків

Чи бувало так, що ви купуєте яйця в крамниці, розбиваєте їх і виявляєте, що їхні жовтки і жовтки яєць, які ви купували раніше, мають різне забарвлення? Часто люди з обережністю ставляться до жовтків з помаранчевим або навіть червонуватим забарвленням, та це зовсім неправильно, пише Жіночий світ з посиланням на Eat This, Not That!.

Згідно дослідження, опублікованого в журналі Food Science, яєчні жовтки, що мають більш темний колір, містять більше жирних кислот омега-3 та вітамінів, порівняно з більш світлими жовтками. Така різниця викликана відмінностями в харчуванні курей, які ці яйця відклали.

“Колір жовтка може багато сказати про поживність яйця”, – каже дієтолог Ванесса Ріссетто. Вона радить обирати ті яйця, жовтки яких мають темне забарвлення, оскільки їх відкладали кури, що мають багатий на каротиноїди раціон. Саме вони надають жовтками насиченого помаранчевого кольору.

Підтверджує це і Рейчел Пол, дієтолог і доктор наук: “Деякі дослідження стверджують, що більш темні та яскраві яєчні жовтки, особливо в яйцях від тих курей, які годувались на пасовищах, можуть містити більше жирних кислот омега-3 за рахунок їхнього харчування”.

Ріссетто також вказує, що жовтки різного кольору можуть навіть бути різними на смак. Жовтки світло-жовтого кольору найчастіше означають, що курку тримають на вегетаріанській дієті, що складається з пшениці та кукурудзи.

Незважаючи на те, що більш темні жовтки справді містять більше деяких поживних речовин, вміст білків та жирів у всіх жовтках однаковий.

“Хоча харчова цінність яйця не залежить від кольору жовтка, він є чудовим показником здоров’я курки”, – каже Ріссетто.

Тому знайте, якщо вам дісталось яйце з жовтком насиченого кольору, хвилюватись не варто. Це сигнал про те, що ви отримаєте дещо більше корисних речовин.

Поділись


Новини партнерів