Вчені назвали популярний продукт, який збільшує ризик інфаркту

Серцеві напади виникають, коли надходження крові до серця раптово переривається, найчастіше через блокування артерії кров’яним згустком. Однією з найпоширеніших причин серцевих нападів є ішемічна хвороба серця. Також підвищений ризик інфарктів мають люди, що палять, мають зайву вагу, цукровий діабет, високий рівень холестерину та кров’яний тиск, а також дотримуються дієти з високим вмістом жиру, пише Жіночий світ з посиланням на Express.

Тепер нове дослідження пов’язує з підвищеним ризиком серцевих нападів вживання великої кількості рису. Природним чином у рисі міститься миш’як. Дослідження показало, що 25% британців, які споживають найбільше рису, мають на 6% більший ризик інфаркту, ніж ті 25%, що споживають найменше рису.

Отримані результати були частиною дослідження, проведеного Манчестерським університетом та Університетом Сальфорда, опублікованим у журналі Science of the Total Environment.

Професор Девід Поля з Манчестерського університету сказав: “Тип проведеного дослідження, екологічне дослідження, має багато обмежень, але є відносно недорогим способом визначення існування правдоподібного зв’язку між збільшенням споживання неорганічного миш’яку з рису та підвищеного ризику серцево-судинних захворювань”.

Кореляцію між споживанням рису і серцевими нападами науковці пояснюють саме споживанням миш’яку. За оцінками, миш’як щороку спричиняє близько 50 000 передчасних смертей. Він міститься у ґрунті, в якому рис і вирощують. Тому він в будь-якому разі буде міститись в самій рослині.

В той же час вчені додали, що їхні висновки є попередніми і  вимагають підтвердження більшою кількістю спеціалізованих досліджень.

Поділись


Новини партнерів