7 причин додати свого раціону сиру цибулю

Овочі – це важлива частина раціону людини. Що більше овочів та фруктів ви вживаєте, то більше поживних речовин та клітковини ви отримуєте. Одним з овочів, що багаті на вітаміни, мінерали та різні фітохімічні сполуки є цибуля, яку ще у давнину використовували для лікування різних недуг, пише Жіночий світ з посиланням на ETimes.

Ось кілька причин включити сиру цибулю до свого щоденного раціону:

Вона зміцнює здоров’я серця. Цибуля містить флавоноїди, які допомагають знизити рівень “поганого” холестерину, та тіосульфонати, які розріджують кров, знижуючи ризик інфарктів та інсультів.

Вона знижує ризик розвитку раку. У дослідженні, яке було опубліковане в 2019 році у Asia Pacific Journal of Clinical Oncology, взяли участь 833 людини з колоректальним раком та 833 здорові людини. Вчені встановили, що у тих, хто регулярно вживав цибулю, ризик виникнення колоректального раку був нижчим на 79%. Крім того, цибуля багата на вітамін С, потужний антиоксидант, який допомагає протистояти шкоді, завданій вільними радикалами. Вплив вільних радикалів пов’язують з більшим ризиком виникнення цілого ряду ракових захворювань.

Вона багата на антиоксиданти. Цибуля – це прекрасне джерело антиоксидантів. В ній міститься близько 25 їх різновидів. Антиоксиданти запобігають окислювальному стресу, який призводить до пошкодження клітин і може збільшити імовірність виникнення таких хвороб, як рак, діабет та захворювання серця.

Вона зміцнює здоров’я кісток. За даними Міністерства сільського господарства США одна цибулина містить близько 25,3 мг кальцію. Кальцій допомагає зміцнювати кістки, тому він вкрай важливий для їх здоров’я. Вважається також, що антиоксидантні властивості цибулі допомагають зменшити втрату кісткової маси, знижючи ризик розвитку остеопорозу.

Вона корисна для волосся та шкіри. Вітаміни А, С та К, що містяться в цибулі, допомагають вирівняти тон шкіри та захистити її від шкідливого впливу УФ-променів. Вітамін С важливий для вироблення колагену, білка, що робить волосся та шкіру міцними.

Вона допомагає контролювати рівень цукру в крові. Завдяки вмісту таких речовин, як кверцетин та сполуки сірки, цибуля може знизити рівень глюкози в крові, що особливо важливо для хворих на діабет та тих, хто має підвищений ризик його розвитку.

Вона покращує загальне здоров’я організму. Цибуля – це потужне джерело клітковини та пребіотиків, які необхідні для підтримки функції кишечника. Пребіотики живлять корисні бактерії в кишечнику, сприяючи покращенню травленя і зміцнюючи імунітет. Раціон, багатий на пребіотики, також сприяє кращому засвоєнню таких мінералів, як кальцій, які можуть допомогти зміцнити здоров’я кісток та м’язів.

Поділись


Новини партнерів