Що робить вправи зі скакалкою такими корисними

У всьому світі діти стрибають через скакалку на дитячих майданчиках, у парках та на шкільних стадіонах. Однак, дослідження показали, що ця нехитра вправа надзвичайно корисна і для дорослих, пише Жіночий світ з посиланням на News 18.

Одне з таких досліджень було опубліковано минулого року в European Journal of Applied Physiology. Воно показало, що вправи зі скакалкою допомагають уникнути ожиріння, гіпертонії та інших захворювань, які пов’язані з неправильним способом життя. Ще одне дослідження, яке опублікували в 2018 році у журналі Frontiers in Behavioral Neuroscience, показало, що стрибки через скакалку покращують когнітивні функції та здоров’я серцево-судинної системи.

Ось кілька причин включити вправи зі скакалкою у свій звичний розпорядок дня:

Вони допомагають схуднути. Стрибаючи, ви спалюєте величезну кількість калорій. Година вправ зі скакалкою допоможе вам спалити близько 1300 калорій, що значно більше, ніж ви могли б спалити, якби приділили стільки ж часу бігу або ходьбі.

Вони підтримують тонус м’язів. Після перших тренувань зі скакалкою ви можете відчути біль у м’язах, але знайте – це сигналізує про те, що руки та ноги отримують більше навантажень, ніж раніше. Стрибки через скакалку – це вправа для всіх груп м’язів, як верхньої частини тіла, так і нижньої.

Вони покращують координацію. Стрибки – це вправа, що потребує синхронної роботи м’язів, очей та мозку. Дослідження 2018 року показало, що пів години стрибків через скакалку щодня покращили когнітивну та нервову функції піддослідних.

Вони підтримують здоров’я серця. Стрибки зі скакалкою – одна з найкращих кардіо-вправ. Вони стимулюють роботу серця та кровообіг, а також збільшують вашу витривалість.

Вони збільшують щільність кісток. Щільність кісток зменшується з віком, але експерти вважають, що такі вправи, як стрибки, можуть уповільнити цей процес. Причому вони не лише допомагають зберегти щільність кісток, але й зміцнюють м’язи, що їх підтримують.

Поділись


Новини партнерів