Чи допомагає чорний чай схуднути?

Напої завжди були важливою частиною дієт для схуднення. Смузі, кава та зелений чай сприяють пришвидшенню схуднення і дозволяють нам отримувати більше поживних речовин. Чорний чай дещо менш популярний у цьому плані, та дослідження неодноразово показували, що він також допомагає скинути зайві кілограми, пише Жіночий світ з посиланням на ETimes.

Дослідження показують, що чорний чай не лише забезпечує вас кофеїном, який діє як стимулятор і допомагає вам залишатись бадьорими протягом всього дня, а і стимулює ріст корисних бактерій кишечника та прискорює метаболізм за рахунок дії поліфенолів. Обидва фактори дуже важливі для схуднення.

Крім того, чорний чай містить флавоноїди. Встановлено, що ці сполуки можуть зменшувати накопичення вісцерального жиру, а також знижують рівень тригліцеридів та зменшують ризик ожиріння.

Ще один плюс чорного чаю для тих, хто намагається схуднути, полягає в тому, що він містить зовсім небагато калорій. В 100 г чорного чаю міститься всього 1 калорія, а вміст жиру та холестерину в ньому нульовий.

Таким чином, науково підтверджено, що чорний чай допомагає скинути зайві кілограми. Звісно, мова йде про чай без молока, цукру та меду. Ці добавки збільшують калорійність напою. Тому 1-2 чашки чорного чаю на добу – це чудове доповнення до дієти для схуднення. Але знайте міру – чай містить досить багато кофеїну і зловживання ним може викликати порушення сну.

Поділись


Новини партнерів