Виявляється, кава може підштовхувати нас до вживання солодкого. Їжа, яку ми їмо, через каву може здаватися нам менш солодкою. Це показало нове дослідження, проведене фахівцями з Корнельського університету, розповідає Жіночий Світ.
У дослідженні взяли участь дві групи добровольців. Перша група вживала каву без кофеїну, а друга – каву, до якої дослідники додали 200 міліграмів кофеїну. Обидві групи пили каву з цукром. Однак учасникам з другої групи їх напій видався менш солодким.
Також дослідники оцінювали рівень бадьорості добровольців. Ще учасників запитували, яку каву вони пили (з кофеїном або без). Вчені виявили: добровольці з обох груп після вживання кави стали бадьорішими. Крім того, учасники не могли вгадати, чи був в їхньому напої кофеїн.