Яка популярна закуска може зменшити ризик деменції

Деменція – це загальна назва групи станів, що пов’язані з постійним зниженням функції мозку. Існує багато різних типів деменції, найпоширенішою вважається хвороба Альцгеймера, пише Жіночий світ з посиланням на Express.

Діагностування деменції на ранній стадії може допомогти уповільнити її прогресування. А внесення змін до свого харчування може допомогти вам знизити ризик розвитку деменції в майбутньому.

З’ясувалось, що регулярне споживання волоських горіхів допомагає зменшити імовірність деменції. Вони містять ряд специфічних поживних речовин, які грають не останню роль у зміцненні здоров’я мозку. Консультант-дієтолог Сіан Портер каже, що волоські горіхи багаті на фітохімічні речовини та мінерали, включаючи поліфеноли та корисні жирні кислоти, які здатні зменшити запалення та окислювальний стрес.

Вони здатні навіть зменшити агрегацію білків у мозку, яку пов’язують з хворобою Альцгеймера.

Портер також додала, що регулярне вживання волоських горіхів знижує артеріальний тиск та зменшує ризик виникнення серцево-судинних захворювань.

Вона зауважила, що зараз з’являється все більше доказів того, що кишечник та мозок певним чином пов’язані, і вибір продуктів харчування може впливати на когнітивну функцію, настрій та пов’язані з ними захворювання, такі як деменція та депресія.

Також для запобігання деменції фахівці радять дотримуватись дієти MIND, що являє собою комбінацію середземноморської дієти та дієти DASH. Такий раціон містить усі необхідні для підтримки здоров’я мозку речовини і за умови суворого дотримання дієти може знизити ризик хвороби Альцгеймера на 53%.

Поділись


Новини партнерів