5 видів чаю, що допоможуть посилити метаболізм

Метаболізм відіграє дуже важливу роль в управлінні вагою. Метаболізм, або обмін речовин – це процес перетворення спожитої їжі та напоїв на енергію та використання цієї енергії. На швидкість метаболізму впливає наше харчування та спосіб життя. Що швидший метаболізм, то легше людина скидає вагу, пише Жіночий світ з посиланням на NDTV Doctor.

Чай – це найпопулярніший у світі напій, який має багато різновидів. І для тих любителів чаю, які хочуть скинути кілька кілограмів, є гарна новина – деякі сорти їхнього улюбленого напою можуть допомогти пришвидшити метаболізм. Ось декілька з них:

Зелений чай. Зелений чай – один з найздоровіших напоїв, який має цілий ряд корисних властивостей. Часто його вживають для того, щоб швидше схуднути, оскільки антиоксиданти, які містяться в ньому, сприяють посиленню метаболізму.

Імбирний чай. Імбир часто додають до чаю для посилення смаку. Також він відомий тим, що допомагає зміцнити імунітет та посилити обмін речовин. Рекомендують вживати чай з імбиром і для профілактики болю в горлі.

Чай улун. Цей різновид чаю дуже корисний для серця. Дослідження також показали, що чай улун допомагає знизити ризик діабету і покращити роботу мозку. Крім того, він стимулює обмін речовин.

Чай з м’яти. М’ята відома своїми заспокійливими властивостями, завдяки яким вона допомагає покращити сон. Крім того, вона посилює метаболізм, зміцнює імунітет та сприяє покращенню травлення.

Чай пуер. Пуер допомагає схуднути не лише тому, що він посилює метаболізм, а і тому, що він знижує рівень холестерину в крові. Це також дозволяє йому знизити ризик інфарктів, інсультів та серцевих хвороб.

Поділись


Новини партнерів