5 напоїв для посилення метаболізму та схуднення

Дієта та тренування – це єдине, що може допомогти вам схуднути та тримати вагу під контролем. Однак, ви можете дещо зробити, щоб прискорити цей процес. Зокрема, ви можете контролювати не лише те, що ви їсте, а і те, що ви п’єте, пише Жіночий світ з посиланням на на ETimes.

Існують напої, які допомагають прискорити метаболізм та скинути зайву вагу. Ось 5 напоїв, які сприяють швидшому схудненню:

Зелений чай. Це один з найпопулярніших напоїв серед тих, хто намагається схуднути. Він містить потужний антиоксидант під назвою епігалокатехін галат, який прискорює спалення жиру. Кілька досліджень показали, що вживання кількох чашок зеленого чаю на день сприяє зниженню ваги та зменшенню жирових відкладень. Крім того, зелений чай містить невелику кількість кофеїну, який діє як стимулятор під час тренувань.

Кава. Ранкова чашка кави піднімає настрій та допомагає нам прокинутись. Вона здатна на це завдяки кофеїну, який також допомагає схуднути. Кофеїн забезпечує нас енергією для більш інтенсивних тренувань та посилює метаболізм, що дуже важливо для схуднення. Звісно, це спрацює тільки у разі, якщо кава буде без вершків та цукру.

Яблучний оцет. Оцтова кислота допомагає спалити жир, підвищити чутливість до інсуліну та пригнічує апетит. Розчин яблучного оцту, випитий перед прийомом їжі, допомагає уникнути переїдання.

Імбирний чай. Імбир – це рослина, яка має багато переваг для здоров’я. Антиоксидантні та протизапальні властивості імбиру допомагають йому запобігти проблемам серцево-судинної системи, які може викликати зайва вага. Крім того, імбир прискорює метаболізм та збільшує затрати на перетравлювання їжі в середньому на 43 калорії.

Лимонна вода. Кілька досліджень підтвердили, що вода з лимоном може посилювати метаболізм та пришвидшувати схуднення. При цьому вона майже не містить калорій і багата на вітамін C, який зміцнює імунітет і покращує засвоєння заліза.

Поділись


Новини партнерів