Медики назвали спеції, які обов’язково повинні вживати хворі на артрит

Артрит – це хронічне захворювання, яке може вражати людей будь-якого віку. Біль при артриті може бути виснажливим і сильно впливати на повсякденне життя пацієнтів. Але деякі зміни у способі життя та харчування можуть зменшити прояви артриту, пише Жіночий світ з посиланням на Express.

Одним з найпростіших способів зменшити біль у суглобах при артриті – це регулярно додавати до страв гострий червоний перець. Мелений каєнський перець чудово підкреслює смак соусів та маринадів.  Він містить сполуки, які відомі як капсаїциноїди. Вони можуть полегшити симптоми артриту, оскільки мають протизапальні властивості.

Крім полегшення симптомів артриту, каєнський перець може також покращити травлення.

За даними сайту Healthline, один з найпростіших способів включити протизапальні сполуки – це додавати до своїх страв більше спецій. Всі види гострого перцю містять капсаїциноїди, тож це не обов’язково повинен бути саме каєнський перець.

Також можна зменшити прояви артриту, якщо їсти більше куркуми. Вона містить куркумін, що має потужні протизапальні властивості. Він блокує виділення деяких ферментів, що викликають запалення та набряки.

Куркума корисна для всіх хворих на артрит, але найбільше переваг відчують ті, хто хворіє на остеоартрит. Це один з двох найпоширеніших його різновидів.

Поділись


Новини партнерів