Медики назвали симптом, що може допомогти розпізнати рак легенів

Медики пояснили, чому рак легенів може виникнути у некурящих людей

Рак легенів – це один з найбільш смертельних різновидів раку. Зазвичай він ніяк не проявляється на початкових стадіях і виявити його вчасно дуже важко. Однак, нещодавно встановили, що попереджувальним сигналом про цю хворобу може бути незвичайний симптом, пише Жіночий світ з посилання на Express.

Науковці заявили, що часте набрякання обличчя може бути симптомом раку. Річ у тім, що рак легенів безпосередньо впливає на кровообіг.

Пухлина може тиснути на порожнисту вену – головну судину, що переносить кров з верхньої частини тіла назад до серця. Якщо кров не може нормально проходити по судині, це може стати причиною набряків обличчя. Тож, якщо ви помічаєте, що ваше обличчя незвично набрякає, варто якнайшвидше пройти медичний огляд.

Представники Благодійного фонду раку легенів кажуть, що люди часто приймають набряки обличчя за алергічну реакцію. Мало хто знає, що вони можуть бути спричинені поганим проходженням крові по порожнистій вені внаслідок тиску, який чинить ракова пухлина.

В деяких хворих може також з’явитись біль у спині або плечах. Звісно, біль у спині може з’явитись внаслідок розтягнення м’яза або незручного положення тіла під час сну, але якщо він тривалий час не минає, варто відвідати лікаря.

Для хворих на рак легенів прогнози переважно гірші, ніж для тих, хто хворіє на інші види раку, оскільки його, в основному, пізно діагностують.  Приблизно кожен третій пацієнт проживає принаймні рік після встановлення діагнозу, тоді як кожен двадцятий живе ще 10 років.

Поділись


Новини партнерів