5 горіхів, які допоможуть вам зміцнити своє здоров’я

Горіхи – це смачний та універсальний продукт, який використовується в більшості кухонь світу. Їх додають до випічки, салатів, десертів та напоїв. Але вони не тільки смачні, а ще й корисні. Більшість видів горіхів містить величезну кількість поживних речовин, які допомагають знизити рівень холестерину, зміцнити імунітет, покращити здоров’я серця, стан шкіри та волосся, а також схуднути пише Жіночий світ з посиланням на Health shots.

Тож якщо ви хочете залишатись здоровими, варто регулярно вживати горіхи. Ось 5 видів горіхів, які ви повинні додати до свого раціону:

Мигдаль. Мигдаль стимулює вироблення дофаміну, а також сприяє покращенню пам’яті. Крім того, мигдаль містить антиоксиданти, зокрема вітамін Е, які допомагають зменшити запалення та захищають від передчасного старіння.

Кешью. Кешью багатий на мононенасичені жирні кислоти, які дуже корисні для серця. Вони допомагають знизити ризик ішемічної хвороби серця та рівень “поганого” холестерину у крові. Також ці горіхи містять надважливі для здоров’я кісток мінерали та речовини, які вважаються природними антидепресантами.

Арахіс. Арахіс містить жири, які допомагають зберегти еластичність шкіри. Також арахіс сприяє зниженню рівня цукру в крові, підтримує та піднімає рівень “хорошого” холестерину, а також знижує рівень тригліцеридів.

Фісташки. Дослідження, опубліковане у Nutrition Today, та багато інших досліджень свідчать, що вживання фісташок піднімає рівень “хорошого” холестерину та знижує рівень “поганого”. Крім того, фісташки сприяють зниженню артеріального тиску, що позитивно впливає на стан серцево-судинної системи. Також фісташки знижують рівень глюкози у крові, що робить їх корисними для діабетиків.

Волоські горіхи. Волоські горіхи містять незамінні жирні кислоти та такі мінерали, як марганець, мідь, калій, кальцій, залізо, магній, цинк та селен. Вони пришвидшують ваш метаболізм. Ще вони містять поліфеноли та фітохімічні сполуки, які мають протизапальні властивості. А мелатонін, який також міститься у волоських горіхах, покращує ваш сон.

Поділись


Новини партнерів