Чому молодим жінкам необхідно споживати достатньо кальцію

У молодому віці ми більше піклуємось про зовнішність, ніж про здоров’я. Доки ми молоді, наш організм досить міцний, щоб протистояти стресам та хворобам. Тож ми часто забуваємо, що це не триватиме вічно. Про здоров’я, особливо про здоров’я кісток, важливо піклуватись змолоду, пише Жіночий світ з посиланням на Health shots.

Для того, щоб у похилому віці мати міцні та здорові кістки, дуже важливо отримувати в молодості достатню кількість кальцію. Це допоможе вам уникнути одразу кількох проблем:

Втрата кісткової маси. З віком імовірність зменшення щільності кісток зростає. Це починає відбуватись, коли втрата кісткової тканини перевищує утворення нової. Багато досліджень ще в кінці 70-их років показали, що в період пост-менопаузи організм починає “витягувати” кальцій з кісток,щоб підтримувати його оптимальний рівень. Тож медики рекомендують перейнятись цим питанням до 30 років.

Хвороби кісток та суглобів.  Всі добре знають, що таке артрит (запалення і набрякання суглобів) та остеопороз (збільшення пористості кісток, яке робить їх крихкими та ламкими). Вони також є наслідком нестачі кальцію в організмі.

Низька пікова кісткова маса. В період, коли кісткова маса досягає піку, наші кістки найщільніші і найміцніші. Ми можемо збільшити пікову кісткову масу, якщо в дитинстві, юності і ранніх дорослих роках будемо правильно харчуватись і регулярно виконувати фізичні вправи. За словами науковців з Американської академії ортопедичних хірургів, найбільшою кісткова маса є з 25 до 30 років. Потім вона починає знижуватись. Крім того, з віком знижується здатність нашого організму засвоювати кальцій.

Гормональні порушення. Для жінок дуже важливо споживати достатньо кальцію в підлітковому віці та після двадцяти років, бо це допомагає підготуватись до вагітності. Також адекватне споживання кальцію та вітаміну D допомагає знизити ризик полікістозної хвороби яєчників.

Тому молодим жінкам необхідно споживати більше листяної зелені, молока та молочних продуктів, горіхів, насіння та бобових. Не забувайте також про важливість фізичної активності.

Поділись


Новини партнерів