Фахівець розповів, чим небезпечні антисептики для рук

Санітайзери для рук стали важливою частиною нашого життя, разом із носінням масок та дотриманням соціальної дистанції. Однак, медики застерігають, що хоча дезінфектори й ефективні для боротьби зі збудниками хвороб, зловживання ними може призвести до порушення мікробіому шкіри, пише Жіночий світ з посиланням на Times Now.

Неодноразово підтверджувалось, що використання дезінфікуючих засобів на основі спирту допомагає уповільнити поширення інфекційних хвороб. Однак, існують дані, що часте їх застосування призводить до різних шкірних проблем, зокрема до виникнення дерматиту рук. Також люди стикаються з сильною сухістю шкіри, почервонінням та утворення тріщин, які можуть кровоточити.

Дерматолог Б.Л. Джангід з клініки  SkinQure, Нью-Делі, розповів, як правильно користуватись дезінфікуючими засобами, щоб вони вам не нашкодили:

Знайте міру. Надлишок будь-чого може нашкодити, і антисептиків це також стосується. Якщо у вас є доступ до мила та води користуйтесь ними, лише у крайньому разі використовуйте санітайзер. Це допоможе уникнути дерматиту та пересушування шкіри.

Пам’ятайте про інші компоненти дезінфекторів. Текстура шкіри відрізняється від людини до людини, і реакція на інгредієнти дезінфікуючих засобів може сильно відрізнятись. Тому не варто захоплюватись дезінфекторами, оскільки ви не знаєте, як відреагує ваша шкіра на значну кількість барвника або ароматизатора.

Завжди використовуйте зволожуючий крем і заживляючі мазі. Якщо ви довгий час користуєтесь санітайзерами, то симптоми дерматиту у вас, швидше за все, проявляться. Тому вдома ви маєте тримати гарний зволожуючий засіб і ранозагоювальну мазь. Вони допоможуть уникнути сухості та розтріскування шкіри, які в подальшому можуть стати причиною екземи, дерматиту і навіть псоріазу.

Надавайте перевагу милу та воді. Медики одноголосно стверджують, що при наявності доступу до води та мила  перевагу варто надавати їм. Це може захистити шкіру від пересушування та запобігти розвитку алергічних реакцій. Тому санітайзери варто використовувати тільки тоді, коли інших варіантів немає.

Поділись


Новини партнерів