4 факти про вітамін С, які ви повинні знати

Вітамін С – це один з найважливіших вітамінів для нашого організму. Це водорозчинний вітамін, який можна знайти у цитрусових, полуниці, броколі, шпинаті та інших зелених листових овочах, пише Жіночий світ з посиланням на NDTV Doctor.

Як відомо, вітамін С є потужним антиоксидантом, який позитивно впливає на імунітет та здоров’я шкіри. Людський організм не може сам виробляти чи накопичувати вітамін С, тому дуже важливо регулярно вживати продукти харчування, у яких він міститься.

Чоловікам потрібно близько 90 мг вітаміну С в день, тоді як жінкам – близько 75 мг на день. Ось 4 факти про вітамін С, які ви повинні знати:

  1. Вітамін С зміцнює імунітет. Він сприяє виробленню більшої кількості Т-клітин, а також подовжує тривалість “життя” вже існуючих. Т-клітини, або лімфоцити, допомагають боротися зі сторонніми агентами в організмі.
  2. Вітамін С зменшує тривалість хвороб. Хоча вітамін С не здатен захистити вас від застуди, він може скоротити її тривалість. Крім того, він може полегшити симптоми застуди.
  3. Вітамін С сприяє виробленню колагену. Колаген – це головний білок сполучної тканини у шкірі, суглобах, сухожиллях та судинах. Вітамін С покращує його синтез, що робить шкіру більш молодою на вигляд. Комбінація колагену та вітаміну С зволожує шкіру, покращують її текстуру та еластичність.
  4. Вітамін С захищає від шкідливої дії вільних радикалів. Вільні радикали збільшують ризик багатьох захворювань, включаючи ракові. Деякі дослідження показали, ща антиоксиданти можуть знизити ризик раку, але потрібні більш масштабні дослідження, щоб це підтвердити.

Як уже було сказано, вітамін С організмом не виробляється. Ви можете приймати його у вигляді добавок, або ж їсти більше цитрусових, ягід, листової зелені, тощо. Якщо ваш раціон містить достатньо фруктів та овочів, ви, швидше за все, отримуєте рекомендовану щоденну дозу вітаміну С.

Читайте також: Як правильно приймати вітамін С

Поділись


Новини партнерів