Які продукти допоможуть вам захистити здоров’я ротової порожнини

Всі и знаємо, що правильний догляд за здоров’ям ротової порожнини може запобігти розвитку карієсу, хвороб ясен, а також появі неприємного запаху з рота. Для цього необхідно чистити зуби двічі на день, регулярно відвідувати стоматолога, а також підібрати правильні продукти, які не шкодитимуть вашій емалі, пише Жіночий світ з посилання на NDTV Doctor.

Дуже важливо контролювати кількість цукру та високооброблених продуктів у раціоні. В той же час, потрібно збільшити споживання продуктів, багатих на кальцій, клітковину, фосфор та магній.

Ось продукти, які варто включити до свого раціону, якщо ви хочете зберегти здоров’я ротової порожнини:

Зелені листові овочі. Листова зелень надзвичайно поживна. Наприклад, вона містить велику кількість пребіотиків, якими живляться корисні бактерії в ротовій порожнині. Також шпинат і салатне листя містять досить багато кальцію.

 Цитрусові. Апельсини, грейпфрут та інші цитрусові можуть бути корисними для зубів. Але оскільки вони кислі за своєю природою, зловживати ними не слід. Вітамін С, який цитрусові містять у великій кількості, зміцнює сполучну тканину у роті. Також він допомагає зменшити запалення ясен, яке може призвести до цілого ряду хвороб.

Жирна риба. Жирна риба – це одне з небагатьох природних джерел вітаміну D. Також вона багата на жирні кислоти омега-3, які допомагають запобігти розвитку захворювань ясен. Часто рекомендується збільшити споживання жирних кислот омега-3 при регулярних кровотечах з ясен під час чищення зубів або використанні зубної нитки.

Молочні продукти. Сир, масло, молоко і сир – це молочні продукти, які забезпечують вам вітамін К2, надзвичайно важливу для здоров’я зубів поживну речовину. Включення цих продуктів у свій щоденний раціон може бути корисним для здоров’я ротової порожнини.

Поділись


Новини партнерів