5 помилок, які найчастіше роблять при носінні маски

Мало хто ще 6 місяців тому міг подумати, що стане нормою закривати половину обличчя шматком тканини. Однак, криза, спричинена коронавірусною інфекцією перевернула все з ніг на голову, пише Жіночий світ з посиланням на Times Now.

Він коронавірусної інфекції не існує специфічного лікування або вакцини, тому убезпечити себе можна тільки якщо дотримуватись соціальної дистанції, якомога частіше мити руки і, звичайно, носити маску. Нещодавно з’явились дані, що вірус може поширюватись повітрям, тож носіння масок стає особливо важливим. Однак, просто вдягти маску мало, потрібно носити її правильно. Ось найпоширеніші помилки, яких люди припускаються при носінні масок:

Використання масок N95. Маска повинна повністю прикривати ніс та рот. Цей же різновид маски має клапан, який віруси не спиняє. Маски N95 рекомендується використовувати при сильному забрудненні повітря та смогах.

Носіння маски на підборідді. Коли навколо нікого немає і нам хочеться ковтнути свіжого повітря, ми часто стягуємо маску на шию або підборіддя. Однак набагато краще було б зняти маску, адже на шиї та підборідді накопичуються піт, бруд та бактерії. Всі вони можуть лишитись на масці. Те саме відбувається, коли ви зсуваєте маску на лоб.

Перехресне забруднення. Всі знають, що маску потрібно прати або утилізувати після кожного використання. Однак, не всі враховують, що потрібно також очистити поверхні, яких торкались брудні маски. Тому варто або їх обробляти, або одразу прати чи утилізувати, нікуди не викладаючи.

Носіння однієї і тієї ж маски увесь день. Багато людей змушені увесь день перебувати у людних місцях. Тоді їм необхідно постійно носити маску. Але вони не тільки не мають можливості одразу випрати чи утилізувати маску, а і часто носять одну й ту ж маску цілий день. Експерти кажуть, що маску потрібно змінювати кожні дві години. Після цього на ній накопичуються віруси та бактерії, які можуть стати причиною інфекцій.

Обприскування маски антисептиком. Здавалося б, обробити маски антисептиками, щоб вбити збудники хвороб, які на ній накопичились, – це логічно. Та насправді все, що залишає маску мокрою, знижує її ефективність. А вдихання санітайзера може навіть бути небезпечним, особливо для тих людей, які страждають на астму та алергію.

Поділись


Новини партнерів