![tabletki.pp.ua_disemnovaniy-tuberkuloz-legen-simptomi-lkuvannya_832](https://wworld.com.ua/wp-content/uploads/2017/08/tabletki.pp_.ua_disemnovaniy-tuberkuloz-legen-simptomi-lkuvannya_832.jpeg)
Фахівці заявляють, що сирий буряк є потужним джерелом вітамінів (групи В, С, К), клітковини, фолієвої кислоти, магнію, калію, йоду і кальцію. Цей склад сприяє виведенню важких металів з організму, очищенню кровоносної системи, стимуляції виділення шлункового соку й відтоку жовчі. А пектини очищають кишківник і
створюють мікрофлору, комфортну для розмноження корисних бактерій.
У буряку також міститься особливий пігмент – бетаціанін. За результатами останніх досліджень, він має властивості антиоксиданту, зв’язує вільні радикали і запобігає появі ракових пухлин. Особливо важливо вводити цей продукт до раціону осіб, що мають підвищений ризик розвитку раку легень. Величезна кількість йоду дозволяє буряку конкурувати з морепродуктами. Це доступний метод профілактики йододефіциту.
Загалом же буряк особливо рекомендовано гіпотонікам, особам із закрепами, з відчуттям затерпання кінцівок, з гіперкальцінацією, катарактою. А також це корисно в період менопаузи й тим, хто входить до групи ризику розвитку ракових захворювань, інсульту. Буряк відмінно підходить людям які худнуть – у 100 грамах усього 40 кілокалорій. Тоді як діабетикам слід бути обережними – буряк містить цукор.
Джерело