4 продукти, що допоможуть спалити черевний жир

Неправильний спосіб життя може призвести до накопичення жиру не тільки під шкірою, а і навколо внутрішніх органів. Цей тип жиру називається вісцеральним, або ж черевним, пише Жіночий світ з посиланням на Express.

Небезпека вісцерального жиру полягає у тому, що він накопичується в артеріях, заважаючи кровообігу, а також навколо життєво важливих органів, порушуючи їхню функцію.

Спалити вісцеральний жир важко, але можливо. Допомогти в цьому можуть наступні продукти:

Яйця. Дослідження, опубліковане в International Journal of Obesity, порівнювало зниження ваги у людей, які снідали яйцями, та у людей, які снідали випічкою з такою ж калорійністю. Воно показало, що люди, які снідали двома яйцями та дотримувались низькокалорійної дієти, скинули на 65% більше кілограмів та на 34% більше сантиметрів на талії, ніж ті учасники, які їли випічку.

Хумус. Дослідження, опубліковане в Journal of Nutrition and Food Sciences, припускає, що ті, хто регулярно їсть хумус, як правило, мають менший об’єм талії і більш здоровий раціон загалом. Дослідники взяли дані про вживання хумусу та нуту з Національного опитування охорони здоров’я та харчування. Вони виявили, що люди, які їдять хумус, вживають на 52 відсотки більше клітковини, на 13 відсотків більше корисних поліненасичених жирів та на 20 відсотків менше цукру, ніж ті, хто його не вживає. В середньому прихильники хумусу мають на 8% менший об’єм талії.

Солодка картопля. Солодка картопля багата на клітковину, яка забезпечує довге відчуття ситості, тим самим допомагаючи схуднути та зменшити запаси черевного жиру. Розчинна клітковина допомагає уникнути зайвих перекусів та зменшити споживання калорій.

Селера. Селера також багате джерело клітковини, яка захищає нас від переїдання, покращує травлення та допомагає спалити жир. Крім того, селера містить велику кількість води та електролітів, які допомагають запобігти зневодненню та здуттю живота. Найкраще насолоджуватись селерою у сирому вигляді, тоді ви отримаєте більше вітаміну С і кальцію.

Поділись


Новини партнерів