5 популярних способів убезпечити себе від інфікування COVID-19 в супермаркеті, які насправді не працюють

Більшу частину 2020 року ми провели, змагаючись з коронавірусною інфекцією. Проте багато людей досі не знають, як убезпечити себе під час покупки продуктів, адже в мережі можна знайти багато хибної інформації, пише Жіночий світ з посиланням на Eat This, Not That!.

Ось 5 порад щодо безпеки в продуктових магазинах, які насправді не працюють:

Носіння рукавичок. За даними Центрів контролю і профілактики захворювань, для більшості щоденних справ рукавички вдягати не потрібно. Значно важливіше дотримуватись соціальної дистанції і носити маску в магазині, а також ретельно вимити руки після повернення додому.

Обробка антисептиком упаковок фасованих продуктів. Немає жодних доказів, що коронавірус може передаватись через упаковку харчових продуктів. Рекомендацію обробляти антисептиком обгортки давали виключно для заспокоєння людей. Насправді убезпечитись можна, якщо вимити руки після того, як розберете свої покупки.

Викладання покупок з сумок через 3 три дні. Після того, як в New England Journal of Medicine було опубліковано інформацію, що коронавірус може жити на поверхнях до трьох днів, багато людей почали залишати продукти, які не псуються без холодильника, в автомобілях, на подвір’ї чи на балконах. Але, як Дональд Шафнер, професор дієтології в Університеті Рутгерса, сказав, що інфікуватись у магазині можна лише від людей, а не від продуктів. Якщо ви турбуєтесь через імовірні віруси на упаковках, вимийте руки після того, як розкладете продукти по місцях.

Обробка рук антисептиком. Ви думаєте, що обробивши руки антисептиком до та після відвідування супермаркету, убезпечите себе від інфекцій? Хоча санітайзери при правильному використанні дійсно ефективно знищують деякі збудники хвороб, вони діють тільки на верхній шар шкіри. Тому після повернення додому обов’язково потрібно вимити руки.

Відмова від сумок для покупок багаторазового використання. Досі немає даних, які б дозволили стверджувати, що коронавірус може передаватись через сумки-шопери. Деякі закордонні мережі супермаркетів справді заборонили використання багаторазових тканинних сумок, але це лише додатковий захід обережності.

Поділись


Новини партнерів