Що відбувається з вашими очима, коли ви працюєте при поганому освітленні

Відколи почалася пандемія, значна частина нашого життя перейшла в цифровий простір. Від замовлення продуктів до вечірок, практично все зараз організовується через інтернет. Багато хто досі намагається звикнути до цих змін, пише Жіночий світ з посиланням на Times Now.

В багатьох країнах зафіксовано, що звернення до офтальмологів через надмірне використання смартфонів та комп’ютерів під час карантину значно почастішали. Також люди почали повідомляти про болі в шиї, спині та руках.

Однією з найпоширеніших причин погіршення зору є робота при слабкому освітлення, тому вкрай важливо, щоб ваше робоче місце було добре освітленим. Тільки так можна захисти наш найчутливіший орган.

Ви будете здивовані, але слабке або тьмяне світло не погіршує зір так, як вважає більшість людей. Однак, при поганому освітленні очі стомлюються швидше, ніж при роботі в добре освітленому приміщенні. Доводиться докладати більше зусиль, щоб бачити при слабкому світлі, але за кілька годин це не може завдати шкоди. Однак, якщо ви щоденно по 9 годин працюватимете при недостатньому освітленні протягом кількох місяців, очі будуть стомлюватись постійно і це, безумовно, вплине на зір. Джерело світла рекомендується розміщувати так, щоб воно світило прямо на матеріали, які ви читаєте.

Однак, коли ми говоримо про ноутбуки та екрани смартфонів, на зір вже впливає не слабке освітлення в кімнаті, а синє світло, яке випромінює екран. Науковці припускають, що воно може шкодити очам. Дехто навіть рекомендує використовувати сонцезахисні окуляри, які фільтрують і синє світло, і УФ промені. Також не рекомендується використовувати смартфони, ноутбуки і інші подібні пристрої у темний час доби. Саме у темному приміщенні синє світло шкодить зору найбільше.

Тому для збереження здоров’я очей рекомендується стежити, щоб ви не використовували пристрої з екранами надто довго, збалансовано харчуватись та дотримуватись правила 20-20, тобто кожні 20 хвилин роботи відводити очі від екрану на 20 секунд.

Поділись


Новини партнерів