Який недорогий продукт може допомогти знизити рівень холестерину

Рівень холестерину в крові піднімається, якщо рецептори ліпопротеїдів низької щільності (ЛПНЩ) в печінці не працюють належним чином. Також сприяють накопиченню “поганого” холестерину оброблені продукти та насичені жири. На щастя, існують продукти, які допомагають знизити рівень холестерину в крові, пише Жіночий світ з посиланням на Express.

До таких продуктів належать бобові. Бобові містять велику кількість клітковини, мінералів та рослинного білка. Якщо замінити частину рафінованих зерен та обробленого м’яса на бобові, можна суттєво знизити ризик хвороб серця.

Розчинна клітковина, на яку багаті бобові, особливо квасоля, довго засвоюється організмом, тому вона дає довге відчуття ситості. Тому бобові – це ідеальний продукт для тих, хто намагається схуднути.

Також вони відрізняються універсальністю, оскільки є безліч способів їх приготування.

Бобові допомагають знизити рівень холестерину в крові одразу кількома способами. По-перше, вони містять розчинну та нерозчинну клітковину яка зменшує швидкість всмоктування холестерину в кишечнику, а також сприяє збільшенню кількості корисних бактерій в товстому кишечнику. По-друге, довгий процес перетравлювання передбачає, що речовини з їжі, включно з холестерином, засвоюються повільніше.

В ході дослідження, яке проводилось Національною медичною бібліотекою США, було вивчено наслідки вживання бобових для ліпідних цільових показників зниження ризику серцево-судинних хвороб. До цих показників належать рівень “поганого” холестерину (ЛПНЩ), аполіпопротеїну В та рівень “хорошого” холестерину (ЛПВЩ). Дослідники зробили висновок, що бобові допомагають значно знизити рівень ЛПНЩ, однак для перевірки цих результатів необхідне більш тривале та якісне дослідження.

Поділись


Новини партнерів