Фахівці розповіли про зв’язок алкоголю та жиру в животі

Вісцеральний жир накопичується навколо життєво важливих органів, таких як печінка та кишечник, і впливає на їхню функцію. Крім того, надлишок вісцерального жиру збільшує ризик серцевого нападу. Науковці зі Швеції виявили, що причиною поширеності ожиріння живота серед людей, які перенесли перший інфаркт є те, що воно тісно пов’язане з умовами, які прискорюють закупорення артерій, пише Жіночий світ з посиланням на Express.

Також відомо, що надлишок вісцерального жиру збільшує ризик наступних інфарктів. Саме тому зменшення накопичень вісцерального жиру вкрай важливе для збереження здоров’я серця.

Для цього необхідно уникати нездорових звичок, хоча вплив деяких з них може бути неоднозначним. Скажімо, споживання алкоголю може мати як корисні, так і шкідливі ефекти.

Дослідження показали, що помірне вживання алкоголю, скажімо червоного вина, допомагає знизити ризик інфаркту та інсульту. Однак інші дослідження продемонстрували, що алкоголь уповільнює спалення жиру, а також що додаткові калорії, які ми отримуємо разом з алкоголем, частково акумулюється у вигляді жиру в животі. Звідси й походить вираз “пивний живіт”.

Можливо, існує безпечна доза алкоголю, що не викликає збільшення запасів вісцерального жиру. Дослідження показало, що чоловіки, які вживають більше трьох алкогольних напоїв на день, на 80% частіше мають надлишок жирових запасів, ніж ті, хто вживає менше алкоголю.

Більше того, значну роль відіграє кількість алкоголю, випитого протягом 24 годин. Дослідження, опубліковане в Journal of Nutrition, показало, що ті, хто вживав менше одного напою на день, мали менше жиру в животі, ніж ті, хто вживав алкоголь рідко, але в значних кількостях (від чотирьох напоїв за раз).

В ідеалі, звичайно, потрібно замінити алкоголь на більш здорові напої, з тих, які допомагають зменшити кількість вісцерального жиру. До таких напоїв належить зелений чай, який містить катехіни. Дослідження показали, що хоча зниження ваги через вживання зеленого чаю доволі скромне, в основному воно зумовлене зменшенням кількості вісцерального жиру в організмі.

Поділись


Новини партнерів