Фахівець назвав продукти, що можуть зупинити втрату волосся

Втрата волосся може мати різні причини, і зупинити її можна тільки тоді, коли ці причини вам зрозумілі. Часто волосся може випадати через нестачу поживних речовин у раціоні, пише Жіночий світ з посиланням на Express.

За словами доктора Шарон Вонг, консультанта-дерматолога з лікарні Лондон-Брідж, недостатня кількість вуглеводів у раціоні, або ж неправильних їх тип, можуть стати причиною випадання волосся.

Вона каже, що для того, щоб клітини волосяних фолікул відновлювались, потрібна величезна кількість енергії. Дієта з низьким вмістом вуглеводів не може забезпечити організму цю енергію, що призводить до посилення випадання волосся.

Однак, доктор Вонг зауважила, що раціон з великою часткою оброблених продуктів та рафінованих вуглеводів стимулює організм виробляти більше чоловічих гормонів, які можуть запустити процес стоншення волосся та облисіння.

Рафіновані, або прості вуглеводи, включають цукри та очищене від висівок зерно. Саме у висівках міститься основна маса клітковини та поживних речовин. До продуктів, багатих на прості вуглеводи, належать білий хліб, тісто для піци, макарони, випічка, біле борошно, білий рис, солодкі десерти та каші швидкого приготування.

Складні вуглеводи, тобто клітковина, засвоюються повільніше та не спричиняють різкого збільшення рівня цукру в крові. Саме клітковина повинна бути основним видом вуглеводів у здоровому раціоні.

Однак, проблема може бути не лише в нестачі вуглеводів. Якщо ви не отримуєте достатньо білка, у вас теж можуть з’явитись проблеми з випаданням волосся. Доктор Вонг каже, що для волокна волосся переважно складаються з білка, що називається кератин. Ламкість та значна втрата волосся – це основні симптоми його дефіциту.

Вона зазначила, що основні амінокислоти, з яких складаються білки, можна отримати в достатній кількості тільки з харчових джерел. До них належать гістидин, ізолейцин, лейцин, лізин, метіонін, фенілаланін, треонін, триптофан та валін. Лізин також відіграє суттєву роль у засвоєнні заліза.

Ці амінокислоти можна отримати з м’яса, тофу, яєць, сої, гречки, кіноа та молочних продуктів.

Поділись


Новини партнерів