3 причини ніколи не тренуватись на голодний шлунок

Ви коли-небудь займались спортом на голодний шлунок? Якщо так, то певно ви чули, що це мало б допомогти вам спалити більше калорій. Та насправді, за кожне таке тренування вашим м’язам довелось заплатити свою ціну, пише Жіночий світ з посиланням на Health shots.

Дослідження, опубліковане в журналі Nutrients, показало, що вживання продуктів з високим вмістом білків та вуглеводів не менш, ніж за 30 хвилин до тренування, допомагає пришвидшити метаболізм та збільшити витривалість.

Фітнес-тренер Ручіка Рай каже, що не залежно від того, хочете ви схуднути або ж набрати м’язову масу, тренуватись на голодний шлунок – це невдала ідея. Однак, велике значення має те, які саме продукти ви вживаєте перед виконанням вправ. Фактично, вони можуть визначити, на скільки ваше тренування буде ефективним.

Ось три причини, чому ви ніколи не повинні тренуватись натщесерце:

Ви можете втратити м’язову масу. Це чи не найбільший недолік виконання вправ на голодний шлунок. Що більше зменшуватиметься м’язова маса, то більше обвисатиме і втрачатиме пружність шкіра. При чому жирові відкладення у цьому випадку зменшуватись практично не будуть.

Ви можете відчувати втому та нудоту. “При тренуванні на голодний шлунок організм використовує власні запаси енергії. Тому ви можете відчувати втому і не зможете виконувати вправи, які вимагають витривалості та сили. Часом у людей також виникають проблеми зі шлунком, через які вони можуть відчувати нудоту та запаморочення”, – пояснює Рай.

Ваша витривалість суттєво знизиться. Зрозуміло, що людина, яка не поїла перед тренуванням буде менш витривалою і сконцентрованою. Це не тільки позначається на ефективності тренувань, а і може стати причиною травмування.

Тому, якщо ви хочете, аби ваше тренування було продуктивним, з’їжте легку та поживну страву не менш, ніж за пів години до нього. Це посилить ваш метаболізм і допоможе уникнути травм.

Поділись


Новини партнерів