Названо несподіваний продукт, який сприяє накопиченню вісцерального жиру

Загальновідомо, що солодкі газовані напої шкідливі для здоров’я, в тому числі й те, що вони сприяють накопиченню в організмі вісцерального жиру. Однак, дослідження, яке нещодавно опублікували в науковому журналі The Lancet, виявилось, що фруктові соки, які більшість із нас традиційно вважають здоровими напоями, так само збільшують запаси жиру навколо внутрішніх органів, пише Жіночий світ.

Дані свідчать, що склянка яблучного соку (240 мл) може містити до 24 г цукру, за умови, що його не підсолоджували додатково.

Ще одне дослідження, опубліковане в Science Daily розглядало зв’язок підсолоджених напоїв з накопиченням вісцерального жиру в організмі. Науковці взяли дані з дослідження серцевих хвороб населення Framingham Heart Study. Вони виявили кореляцію між споживанням підсолоджених напоїв та накопиченням вісцерального жиру у дорослих людей середнього віку.

В експерименті брали участь 1003 людини, їхній середній вік складав 45 років. Учасники проходили опитування щодо раціону харчування та проходили комп’ютерне обстеження для визначення кількості вісцерального жиру в організмі.

Учасників поділили на 4 категорії, в залежності від того, як часто вони споживають напої з цукром:

  • ті, хто не вживає їх зовсім
  • ті, хто вживає їх раз на місяць або рідше
  • ті, хто вживає їх раз на тиждень або рідше
  • ті, хто вживають щонайменше один підсолоджений напій на день

За шість років спостережень науковці виявили, що в четвертій групі середнє збільшення запасів вісцерального жиру було приблизно на чверть більше, ніж у першій.

Також науковці зазначили, що значне споживання цукристих напоїв пов’язують з підвищеним ризиком хвороб серця та діабетом 2 типу. Вони розглядали напої з високим вмістом фруктози та сахарози, двома видами цукру, які найчастіше зустрічаються у фруктових соках.

Для того, щоб позбутись вісцерального жиру, фруктовий сік та газовану воду вони радять замінити на мінеральну воду, з газом або без нього.

Поділись


Новини партнерів