Чому час прийому їжі такий же важливий, як і вибір продуктів

Якщо ви вважаєте, що єдине, що можна зробити для того, щоб позбутись зайвої ваги та зміцнити своє здоров’я – це підібрати здоровий раціон і регулярно займатись фізичними вправами, то ви забуваєте про одну важливу річ. Мова йде про режим харчування. Наше здоров’я вимагає дисципліни і терміни прийому їжі на стільки ж важливі, які те, які продукти ви обираєте, пише Жіночий світ з посиланням на ETimes.

Ось три причини, чому режим харчування має величезне значення для вашого здоров’я:

Він регулює різні цикли нашого тіла. Правильний підбір поживних речовин, чіткі цикли сну та харчування допомагають налагодити роботу організму. Всі три пункти повністю залежать від нас. Якщо ви будете щодня приймати їжу в один і той же час, то організм звикне до цього і ви не відчуватимете несподіваного потягу до їжі, який може спричинити переїдання. На вироблення звички знадобиться певний час,тому дисципліна в цьому питанні вкрай важлива.

Він посилює метаболізм. Як не дивно, метаболізм може залежати від того, в який час ви споживаєте їжу. Найшвидший метаболізм зранку, після того, як ми прокидаємось. Якщо ви не снідаєте, або снідаєте пізно, організм швидко сповільнить обмін речовин. Оскільки так чи інакше протягом дня швидкість метаболізму буде падати, вечеряти варто до 20.00.

Він допомагає виводити з організму шкідливі речовини. З їжею в організм потрапляють не тільки поживні та корисні речовини. За очищення організму від шкідливих речовин відповідає печінка і час прийому їжі впливає на її роботу. Коли ви їсте після десятої вечора або менш, ніж за годину до сну, це створює додаткове навантаження на печінку, оскільки детоксикацію організму вона, переважно, проводить вночі. Тому варто вечеряти вчасно.

На перетравлювання їжі потрібно 3-4 години, тому розриви між трапезами не повинні перевищувати 4 годин. В іншому разі ви ризикуєте отримати підвищену кислотність шлунка. Між основними прийомами їжі потрібно робити перекуси. Вам потрібно принаймні два перекуси на день – між сніданком та обідом і між обідом та вечерею. Для цього підійдуть овочі, фрукти, горіхи та насіння.

Снідати найкраще протягом двох годин після пробудження, інакше метаболізм сповільниться. Що раніше ви поснідаєте, то краще для вашого обміну речовин і загального самопочуття. Обідати краще між 12.00 та 14.00. В цей час організм найкраще засвоює поживні речовини і може перетравити високопоживні продукти. Вечеряти краще до 20.00, а також важливо дотримуватись двогодинного розриву між вечерею і відходом до сну.

Поділись


Новини партнерів