5 трендів у харчуванні, яких ви повинні уникати

Всі ми хочемо залишатись здоровими та підтримувати форму. В першу чергу, для цього потрібен здоровий та збалансований раціон харчування, пише Жіночий світ з посиланням на ETimes.

Зараз з’являється все більше дієт і продуктів, які обіцяють магічні результати – від швидкого схуднення до очищення організму від токсинів. Та проблема полягає в тому, що значна частка “здорових” трендів не лише не принесе вам користі, а і може завдати серйозної шкоди здоров’ю.

Ось 5 трендів у харчуванні, яких ви повинні уникати:

Детоксикація соками. Вживання фруктових та овочевих соків може здаватись ідеальним способом вивести з організму токсини і отримати необхідні для життєдіяльності вітаміни. Однак, насправді це так не працює. Фруктові соки не забезпечать вас клітковиною, яка дає довге відчуття ситості і яка необхідна для здорового травлення. Натомість, соки містять велику кількість цукру. Для очищення організму від шкідливих речовин вам не потрібні спеціальні продукти. Ваші нирки та печінка роблять це щодня.

Кава вulletproof. Вперше цей напій з’явився у гірських районах Індії. Люди, що там проживають, виявили, що додавання у каву значної кількості жиру допомагає їм довше залишатись ситими та енергійними. Завдяки американцю Девіду Еспрі кава вulletproof стала дуже популярною серед людей, які стежать за своєю вагою. Прихильники здорового способу життя почали масово додавати у свою ранкову каву вершкове та топлене масло або кокосову олію, замінюючи нею повноцінний сніданок. Однак, кава з жиром не забезпечить вас поживними речовинами, які необхідні для нормальної життєдіяльності. Також споживання значної кількості жирів збільшує ризик хвороб серця.

Безглютенова дієта. Дієта без глютену необхідна лише одній категорії людей – тим, хто страждає на целіакію, або ж непереносимість глютену. Жодної користі решті людей така дієта не принесе. Більше того, безпричинне виключення глютену з раціону може викликати порушення травлення та посилення запалень. А враховуючи, що безглютенових продуктів не так багато, це неминуче позначиться на різноманітності вашого раціону та призведе до нестачі багатьох поживних речовин в організмі.

Продукти з активованим вугіллям. Найпопулярнішим продуктом з активованим вугіллям є чорні бургери, які зараз подають чи не в кожному закладі. Однак, з’являється все більше кафе та ресторанів, які радують відвідувачів чорними напоями та стравами, включно з десертами. Якщо ви хочете скуштувати таку екзотику і зробити цікаві фото для соцмереж, не станеться нічого страшного. Однак, якщо ви почнете вживати їх регулярно, речовини, що містяться в активованому вугіллі, не дозволять вітамінам та мінералам з їжі засвоюватись належним чином. Більше того, вони можуть навіть заважати працювати лікам.

Спортивні напої. Якщо ви думаєте, що спортивні напої належать до здорових продуктів, то ви глибоко помиляєтесь. До них додають шалену кількість барвників та цукру, що заважає вам схуднути, навіть якщо в усьому іншому ви дотримуєтесь здорової дієти. Користь спортивних напоїв зумовлена вмістом електролітів, які компенсують втрату калію та натрію під час тренування, але зловживати ними не слід.

Поділись


Новини партнерів