Названо групу продуктів, що заважає позбутись вісцерального жиру

Вісцеральний жир, на відміну від підшкірного, відкладається навколо внутрішніх органів, таких як печінка або кишечник. Це може стати причиною порушення функції цих органів. Також надлишок вісцерального жиру пов’язують з підвищеною небезпекою серцево-судинних хвороб, пише Жіночий світ з посиланням на Express.

Зменшити відкладення вісцерального жиру можна тільки за допомогою правильного харчування. Та в раціоні більшості з нас є продукти, які сприяють збільшенню цих відкладень. Дослідження, опубліковане в журналі Journal of Clinical Nutrition, показало, що до таких продуктів належать рафіновані зерна.

Що більше очищеного зерна у вашому раціоні, то більше небезпечного вісцерального жиру накопичується на ваших органах. До продуктів з очищеного зерна належать біле борошно, білий рис та білий хліб. Учасники дослідження, які споживали менше цих продуктів, мали менше вісцерального жиру в організмі.

Продукти з цільного зерна, з якого не видалили висівки, містять значно більше клітковини. Саме у висівках знаходиться значна частина поживних речовин. Однак, деякі цільнозернові продукти продукти теж можуть заважати позбутись вісцерального жиру, скажімо, цільнозерновий хліб. Він містить багато інших вуглеводів, крім клітковини.

Доведено, що раціон з низьким вмістом вуглеводів ефективно зменшує запаси вісцерального жиру в організмі. Насправді, численні дослідження підтвердили, що зменшення споживання вуглеводів навіть більш ефективне, ніж зменшення споживання жиру. Наприклад, дослідження, яке проводили 8 тижнів за участі 69 чоловіків та жінок із зайвою вагою. Вчені виявили, що ті учасники, які дотримувались дієти з низьким вмістом вуглеводів, скинули на 10% більше вісцерального жиру і на 4,4% підшкірного, ніж ті, що дотримувались дієти з низьким вмістом жирів.

Також для зменшення відкладень вісцерального жиру важливі фізичні навантаження. Гарвардська медична школа рекомендує щодня виконувати вправи середньої інтенсивності 30-60 хвилин на день. Це може бути ходьба, біг, плавання або аеробіка. Крім того, ефективними є силові тренування.

Поділись


Новини партнерів