Експерти з харчування пояснили, який час ідеальний для сніданку

Для більшості з нас сніданок – це найважливіший прийом їжі за день. Здоровий та поживний сніданок піднімає настрій, підсилює метаболізм та забезпечує нас енергією на увесь день, пише Жіночий світ з посиланням на ETimes.

Якщо говорити про ідеальний сніданок, він повинен містити білки, жири та вуглеводи у правильних пропорціях. Але як щодо ідеального часу для сніданку?

Найкраще снідати протягом двох годин після пробудження. За словами експертів, це позитивно впливає на обмін речовин.

Якщо ви любите спорт і зранку займаєтесь фізичними вправами, рекомендується з’їсти щось легке, на кшталт банана чи авокадо, принаймні за пів години до тренування. Однак, це доволі індивідуально. Якщо ви відчуваєте, що ваші тренування проходять краще на голодний шлунок, можете поснідати після того, як завершите.

Дослідження науковців з Гарварду показало, що люди, які не дотримуються режиму харчування, худнуть повільніше. Навіть якщо ви дотримуєтесь переривчастого голодування, розрив між вечерею та сніданком не повинен складати більше за 12-14 годин. Якщо він буде більшим, схуднути буде важче. Дослідження підтвердило, що 12 годин цілком достатньо для повного перетравлювання їжі. Також такий розрив між прийомами їжі сприяє міцному сну та допомагає підтримувати серцевий ритм.

Найкращий час для сніданку – з 6 до 10 ранку. Через 2-4 години після сніданку потрібна закуска. Обідати краще до 3 дня, через 2-4 години після обіду потрібна ще одна легка закуска. Найкращий час для вечері – з 5 до 8 вечора.

Такий режим харчування допомагає підтримувати здорову масу тіла, контролювати рівень цукру в крові, сприяє зниженню кількості холестерину в крові і забезпечує організм енергією для виконання щоденних завдань.

Поділись


Новини партнерів